perjantai 29. maaliskuuta 2013

Uuden projektin suunnittelua

Olin tänään järven jäällä. Aurinko paistoi kirkkaasti, eikä minulla ollut edes aurinkolaseja mukana, koska olen hävittänyt ne xD
Mutta siis siellä järven jäällä oli myös kuuma ja ajattelin koko ajan, että täytyy päästä sisälle ja ottaa kuumat ulkovarusteet pois päältä. No siinä samalla mietin kirjoittamista. Sain mietityksi siihen henkilöiden asuinpaikan ja vähän kaikkea muutakin. Nimiä en silloin keksinyt enkä meinannut keksiä nytkään. Nimittäin en halua henkilöille samoja nimiä, minkä nimisiä ihmisiä itse tunnen. Paitsi hyvin se on kyllä sujunut ennenkin, mutta kokeilisin nyt vähän erilaisia nimiä. Se oli erittäin vaikeaa. Miksi nimen keksiminen voi ollakin niin vaikeaa?
Löysin yhden Breaking Dawn pt 2:n soundtrackin ja olen kuunnellut sitä monta kertaa.
Mutta se projektin suunnitteleminen on ollut niiden nimien takia vaikeaa. Nyt päähenkilöllä ja päähenkilön poikaystävällä on samat nimet, kuin koulun jatkotarinassa :DD Siitä syystä en näytä sitä jatkotarinaa täällä, muuten tietäisitte minkä nimiä henkilöt ovat.
Mutta tämä on vain aluillaan. En ole keksinyt mitään voimia vampyyreille. Se onkin se hankalin puoli. Pitäisi keksiä jotain kivaa. Mutta en ole tähän mennessä keksinyt mitään ihmeellistä.
Mietin sitä nyt vähän aikaa ja sitten kun keksin, niin tulen heti kertomaan tänne siitä. Tai jos sitten vaikka tämä idea jäisi hautumaan ja sitten keksisinkin miten jatkaa fantasiatarina 3:een jatkoa. Se olisi kiva, jos keksisin siihen jatkoa.
Hei keksin yhden jutun, mikä voisi toimia. Ei niiden voimien tarvitse olla mitään sen ihmeellisempiä.
Täytyy kyllä vielä miettiä mitä tässä tekisi. Kirjoittaisi uuden tekstin, vai jatkaisi vanhaa trilogiaa. Jos vain jatkaisi vanhaa ja vielä keksisi siihen jotain uutta, olisi todella kiva :)

6 kommenttia:

 1. Nimien keksiminen on useille todella vaikeaa. Minulle se ei ole koskaan ollut. Pidän nimistä ja keräilen niitä, ja aina kun en keksi nimeä, voin mennä nimitiedostoon ja katsoa sieltä jonkun. Tai sitten selailen merkityksiä behindthename.comissa.

  Esimerkiksi jos haluaisin vaikka päähenkilön nimeksi jonkun joka kuulostaa ranskalaiselta, tai vaikka tarkoittaa iloisuutta, etsin ranskalaisia nimiä tai iloisuuden merkityksellä englanniksi. On myös ihan muuten vaan hauska katsoa tuttujen nimien merkityksiä, ja löytää vaikkapa joku variantti jota voi käyttää. Esim. jos tunnet jonkun Liisan muttet halua käyttää suoraan hänen nimeään, saa tuolta sivustolta tietää mistä Liisan juuret ovat ja mitä eri versioita nimestä on.

  Minulla on tällä hetkellä päässäni uusi idea johon tarvitsisin kaksi tytön nimeä. Mielessä on ollut muutamia vaihtoehtoja, muttei mitään tarpeeksi hyvää. Seuraavaski menisin varmaan katsomaan nimilistoistani, ja jos sieltä ei löydy, behindthenamesta. Mutta en etsi niin aktiivisesti vielä. Kypsyttelen vasta ideaa päässäni ja usein minulle jossain vaiheessa vain ilmestyy ainakin yksi tarvitsemistani nimistä. Onhan se kuitenkin kivempaa jos nimi ikäänkuin vain tulee hahmolle. Silloin se yleensä on juuri sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. En nyt oikein tiedä mitä tähän vastaisi. :DD Onhan niitä muunnelmia kaikenlaisista nimistä. Mutta yleensä minä käytän nimiä jotka kalenterissa on. :D

   Minullakin on todellakin ollut juuri tyttöjen nimissä hankaluuksia ja vielä enemmän poikien nimissä. Kun poikien nimet jotenkin kuulostavat tai ainakin jotkin kuulostavat todella typeriltä.
   Ja minullakin on muuten ihan raakile tämä idea, mitä päässäni suunnittelen. Ehkä tähän ideaan en tartu kovin pian, koska keksin fantasiatarinalle jatkoa. Ja jos siitä sitten vielä keksisi viidennenkin osan sen jälkeen. :D Olisi niin kiva jatkaa tätä trilogiaa, koska olen kiintynyt hahmoihin niin kovasti. Tuntuu surulliselta se ajatus, että joutuisin luopumaan kaikista henkilöhahmoista, jos en keksi heille mitään mielenkiintoista tekemistä.

   Poista
  2. Tarkoitat varmaan ettet halua ulkomaalaisia nimiä vaan tavallisen suomalaisia? Niitäkin löytyy sieltä nettisivulta, ja siis eri versioilla ja juurilla tarkoitan esimerkiksi juuri tuossa Liisa-nimen tapauksessa että sieltä löytyisi luultavasti Elisabetia ja sellaista. Elisabet luultavasti löytyy kalenterista, tai sitten voisi käyttää Lispettiä tai Lisaa tai vastaavia muunnelmia, jtka saattaisivat nekin hyvin löytyä kalenterista.

   Mutta siis kalenterihan on erittäin hyvä paikka etsiä nimiä! :) Jos nettä ja sen valtavia nimitietopankkeja ei olisi olemassa, minä varmaan turvautuisin pelkkään kalenteriin ja muokkailisin nimiä sitten sieltä vähän jännemmiksi. Ja tykkään sellaisestakin ideasta, että nappaisin vain kalenterin käteen, kääntäisin silmät kiinni jonkun sivun esiin ja osoittaisin sormella jotain kohtaa sivussa... ja sitten kun avaisin silmät, se nimi mitä lähinnä sormeni on, olisi jonkun henkilön nimi. Minulle tulee aina vahvoja mielikuvia henkilöistä pelkän nimen perusteella, ja usein kun näen esimerkiksi nimipäivämainintoja jossain, alan miettiä miltä kyseisen nimiset henkilöt näyttäisivät ja mikä heidän tarinansa olisi.

   Kaikesta sitä voikin inspiroitua :)

   Fantasiasarjasi kuulostaa kivalta projektilta, ja tiedän hyvin kuinka kivoista hahmoista voi olla vaikea luopua :) Trilogia-sanan tri -osa tarkoittaa kolmea, ja trilogiahan tarkoittaakin kolmen osan sarjaa, joten jos jatkat sen kolmannen ohi, niin silloinhan sarja ei ole enää trilogia :) Jos intoa ja ideoita löytyy niin jatka ihmeessä. Minulla itselläni tuppaa yleensä ideat loppumaan tiettyyn sarjaan juuri kolmannen osan jälkeen... sarjojen kirjoittaminen on vaikeaa jos haluaa osien liittyvän toisiinsa (eikä esimerkiksi vaan että samat henkilöt, mutta eri seikkailuja).

   Poista
  3. Luinkohan jostain blogista juuri siitä, mikä sarjasta tulee trilogian jälkeen. Mutta en enää muista mistä sen sivun löytäisi uudestaan. :( Se vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. En vain keksinyt mitään parempaakaan sanaa kuvaamaan fantasiasarjaani. Juuri tuo fantasiasarja on hyvä sana:D Miksen sitä itse keksinyt? Olin muistelevinani että trilogia tarkoittaa kolmiosaista sarjaa. Mutta mikskä sitä neljäosaista sarjaa kutsutaan? :o En muista sitä sanaa, vaikka olenkin kuullut sen joskus.

   Sitten tuohon nimiasiaan: Olen itsekin tehnyt niin, että avasin vain jostain kohtaa kalenterin, kun etsin tytön nimeä. Mutta kas kummaa, sinä päivänä sattuikin olemaan jonkun mieshenkilön nimipäivä:D Joten se ei ihan mennyt hyvin. Ja jos olisinkin etsinyt miehen nimeä, en olisi kelpuuttanut sitä nimeä, en vaan muista mikä se nimi oikein oli. :DD
   Mutta kuitenkin. Tarkoitin juuri niitä suomalaisia nimiä joo. Koska jos tapahtumat tapahtuvat Suomessa, tahdon kirjoittaa suomalaisista, joilla on suomalaiset nimet. Ja niistä muunnoksista en niinkään perusta, joten pysyttelen ihan kalenterin nimissä. Ja jos oikein koville joskus ottaa nimen keksiminen, niin ehkä silloin voisin turvautua muunnokseen.

   Poista
 2. Neljän osan sarja voisi ehkä olla Quadrilogia tai jotain sinnepäin... en ole kyllä yleensä kuullut puhuttavan muista kuin trilogiasta... tai siis kai se trilogia sitten on yleisin termi ja muuten puhutaan vain sarjasta.

  Minä teen joskus nimien suhteen niin että yritän keksiä mahdollisimman kansainvälisiä nimiä vaikka tapahtumat ovatkin suomessa. Esimerkiksi Anna, Lisa, Jon, Marcus... kaikki sopisivat myös englanninkieliseen tekstiin. Yleensä kuitenkin keksin lähinnä jänniä suomalaisia nimiä. :) Pyrin välttämään tuttujen nimiä koska niistä tulee itsellekin tietynlaisia mielikuvia jo valmiiksi, tai jos tuttu on läheisempi se saattaa häiritä muutenkin. Mutta sitten on nimiä jotka ovat niin älyttömän kivoja että vaikka olisivat sukulaisten ja parhaiden ystävien nimiä, ne on pakko saada jollekin hahmolle :D pöytälaatiostani löytyy paljon vanhoja tekstejä joissa toistuvat samantyyppiset päähenkilöiden nimet (jotka vielä ovat lainattu läheisiltä ihmisiltä). Mutta ne ovat myös jäämässä sinne pöytälaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan käyttänyt tuttuni nimiä. Tai oikeastaan olen, koska ne oli tarinassa ennen kuin tiesin, että tulisin tutustumaan saman nimisiin ihmisiin. Aika hassua minun mielestäni. :D
   Minäkin olen nyt käyttänyt samoja nimiä muissa tarinoissa. Tai siis käytän, jos kirjoitan kyseisen tekstin, mistä tässä postauksessa kerron.

   Ja minun muistini mukaan se neliosainen sarja taisi just olla jokin tuollainen, mikskä sinä sitä kutsuit. Kuulostaa hämärästi tutulta. Mutta en itsekään ole varma, onko se juuri tuo.

   Poista