tiistai 23. huhtikuuta 2013

Inspiraatio ja lisää kirjoittamista

Kirjoitin taas vähän. Tällä kertaa ajatuksen kanssa. Jaksoin keskittyä siihen mitä tein. Minun ajatukseni olivat mualla silloin alkuillasta. En jaksanut keskittyä kirjoittamiseen yhtään, silti kirjoitin. Pakotin itsestäni taas sanoja paperille. Tai tekstiedostolle oikeastaan.
Mutta nyt tekstiä tuli paljon enemmän, kuin osasin odottaa. Tai eihän sekään niin paljon ollut, mutta kuitenkin. En jaksanut enempää kirjoittaa. Keksin yhden kohtauksen, joka on vielä kuitenkin kesken. Huomenna jatkan kirjoittamista, kun kerran kirjoittaminen kerrankin sujuu. Ehkä tämä nihkeä kirjoittaminen johtuu siitä, että mietin muita asioita liikaa. Työasiat liikaa mielessä. Niinhän se on yleensä koulun kanssa sama juttu. Nykyään se on niin, etten pysty viikonloppunakaan kirjoittamaan kunnolla. Silloinkin ajattelen liikaa muita asioita. Viikolla jostain syystä on helpompi avata tekstitiedosto ja yrittää kirjoittaa. Ja nyt kun sitkeästi yritän, niin tekstiä tulee helpommin. Ja kun monta kertaa päivän aikana avaa tekstiedoston, niin sekin auttaa asiaa ainakin jollain lailla. :)

En muistanutkaan viime postauksessa kertoa, että sain eilen illalla myöhään inspiraation. Ihan sellaisen pienen, mutta en tiedä meneekö se liian intiimiksi. Ette te varmaan koskaan uskoisi teinin pystyvän kirjoittamaan jonkin kohtauksen sillä lailla miten ajattelin sen kirjoittaa. Siis kun mieleen tulee lauseita miten sen voisin kirjoittaa. Itseäkin hirvittää että viitsiikö sellaista edes kirjoittaa. Enhän minä tiedä tuollaisesta mitään, mutta kyllä minä elokuvista olen nähnyt tuollaisia kohtauksia, mikä minun pitää nyt huomenna tai ylihuomenna kirjoittaa. Niin kuin sanoin, ajatus hirvittää minua. Mutta silti minusta tuntuu, että minun täytyy tehdä se. Ei tässä muu auta, kun idea ei jätä minua rauhaan.
Mistähän minä kuulin sellaista, että kun itse ei seurustele, niin rakkaudesta pystyy kirjoittamaan paljon paremmin. Kun ei itse koe romanttisia hetkiä, niin silloin sitä kirjoittaa paremmin sellaisista asioista. Se on varmaan sitten ihan totta.

Sitten tänään sain toisen inspiraation, jonka pystyi tiivistämään pariin lauseeseen. Onneksi en enää tee romaanin pituisia inspiraatiopätkiä. Tai en ainakaan ole nyt vähään aikaan tehnyt. Katsotaan sitten joskus myöhemmin minkälaiset romaanin pituiset inspiraatiopätkät silloin syntyy.

EDIT: AI NIIN! Unohdin tyystin kertoa, että viimein lähetin sinne viimeiseen paikkaan fantasiatarinan. Ja muutin saatekirjeeseen sen fantasian genreksi. Ja muuten en jaksanutkaan liikkua kotoa mihinkään, kun ulkona sataa. Palautan sen Punainen kuin veri -kirjan sitten huomenna, jos olisi parempi sää. Jos illalla vasta sataisi, niin kuin tänäänkin.

8 kommenttia:

 1. tämä on vain ehdotus, mutta minun mielestäni 100 sivua OpenOfficella ei ole tarpeeksi fantasiakirjaan. jos yhdistäisit 3 kirjaasi ja lähettäisit ne yhtenä teoksena, sinulla saattaisi olla parempi tuuri kustantajien kanssa. Ps. Kirjoitin itse 14 vuotiaana ensimmäiset "intiimit kohtaukset" omiin kirjoihini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikki fantasiatarinan osat ole 100 sivuisia, ei sinne päinkään. Kaikki ovat n. 150 sivuisia tai pitempiäkin, jos ne lasketaan A4 liuskoissa. Joten minun mielestäni voin mennä alkuperäisen suunnitelman mukaan. Mutta ethän sinä tietenkään tätä asiaa tiennyt, joten ei se mitään haittaa, vaikka ehdotitkin tuota 3 tarinan yhdistämistä. Kiitos, kuitenkin ehdotuksesta.

   Ai sinä olet jo niin nuorena. Minulle kun ei ole tullut sellaisia intiimejä kohtauksia aikaisemmin mieleen, niin sen takia ne ovat jääneet vähemmälle ;)

   Poista
 2. Selvä, ymmärrän kantasi. :) Itse kirjoitan - mutta tarinoitahan on tietysti eripituisia - hieman yli 300 A4-sivun pituisia tarinoita, ja olen itsekseni laskeskellut, että niistä saisi kokoon suunnilleen esimerkiksi twilightin pituisen kirjan (näitä kirjojani en ole kuitenkaan tohtinut kustantajalle lähettää, koska haluan viimeistellä ne huippuunsa :P )
  Toivon vain, että jos jostakin syystä mikään kustantaja ei tällä kierroksella tärppää, kokeilisit ainakin kahden ensimmäisen osan yhdistämistä ja hiomista yhdeksi kirjaksi. Silloin juoni voisi kasvaa moniulotteisemmaksikin.
  Päätös on totta kai sinun. Toivotaan, että kirjasi (ja ehkä minunkin joku päivä) kustannetaan pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulisi varmaan liian hankalaa siitä yhdistämisestä. Kun pitäisi kirjoittaa niin eri tavalla kaikki. Ja kun siinä tulee heti alussa todella merkittävä juttu ja sitten alkaa tapahtua kaikkea muuta (ensimmäinen tarina) ja sitten toisessa osassa käsitellään paljon murheellisia asioita. Joten en tiedä miten se onnistuisi.
   Mutta mistä sitä aina tietää, että tärppääkö tällä kokonaisuudella. Epätodennäköistähän se on, kun olen näin nuori ja kokematon kässärin korjaamisessa (Siis ihan oikeasti, olen ihan surkea. Minulla kun ei ole tämä teoria hallussa)
   Minäkin toivon, että vielä joku päivä lähetät kässärisi kustantamoihin ja kirjasi julkaistaan. :) Tuli mieleen vielä yksi kysymys: Oletko miettinyt, että mihin kustantamoihin aiot lähettää kässärisi, sitten kun olet hionut sen tarpeeksi hyväksi?

   Poista
 3. No, en ole kauheasti ottanut selvää kustantamoista vielä tässä vaiheessa - Like ei kaiketi julkaise fantasiaa, ja Kirjava ei kustanna suomalaisia kirjoja?
  Siinä tapauksessa minun tuntemukseni rajoittuu näihin: Tammi, Otava, Bazar, ArtHouse, WSOY. Onhan niitä tietysti muitakin, kun vähän viitsisi etsiä :D Ja, no, juurihan lehdessä oli juttu jostakusta 16-vuotiaasta, joka oli saanut fantasiakirjansa läpi Tuusulalaisessa kustantamossa. Silloin iski kyllä elämys, että "hei, ehkä minäkin voisin onnistua!"
  Ja pois tuollainen huono itsetunto, kokeilemallahan sitä kehittyy. Harmi, etteivät kustantamot lähetä palautetta... Vaikka sitä vartenhan tietysti on erillisiä arvioijia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voiko sen jutun löytää jostain netistä? Jos löydät sen, niin voitko linkata mulle, ku mä en oo kuullukaan tuollaisesta! :D

   Niin ja jos lähettää arvioijalle (hankala sana, en tiedä kirjoitinko oikein:D) niin se maksaa. Mitä nyt olen lukenut, niin ne hinnat on kyllä sellaisia summia, että huh, huh.

   Poista
 4. http://www.ukir.info/?x103997=153952

  Tuossa on nyt joku juttu kyseisestä henkilöstä :)

  VastaaPoista