sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Olettaa

Aloin miettiä sitä, että pitääkö minun olettaa, että viimeisestäkin kustantamosta tulee hylsy ja aloittaa fantasiatarinan uusi editointikierros? Kun en vain tiedä mihin suuntaan tässä nyt pitäisi edetä. En loukkaannu, vaikka sanoisitte, että kannattaa olettaa, koska itsekin vähän olen alkanut ajatella, että se perinteinen hylsy sieltä taitaa tulla. Mutta varmahan en voi olla, ennen kuin olen saanut sen vastauksen. Mutta yleensähän minun ikäni kun otetaan huomioon ja muutenkin vähän kokemattomampana kirjoittajana voitaisiin olettaa toki, että sieltä se hylsy tulee. Kuitenkin toivon koko ajan, että edes joskus tulisi sellainenkin hylsy, jossa olisi perusteltu ja annettu hieman palautetta tekstistä. Edes hieman. Mutta en luultavasti tule koskaan saamaan sellaista hylsyä, nyt kun olen kolmannesta kustantamosta saanut samanlaisen hylsyn, mikä annettiin käsikirjoitus 1:lle. Eli sille, joka on realismia.
Ennenhän minua kutsuttiin tuolla yhdellä foorumilla itsekkääksi. Että kuvittelen itsestäni liikoja jne. En kuvittele sillä lailla ainakaan nyt. Olen aina tiennyt, ettei tekstini ihan heti ylitä julkaisukynnystä. Ei ainakaan nyt luulisi ilkeiden anonyymien kuvittelevan minusta mitään pahaa siltä kannalta, että kuvittelisin tekstini ylittävän kovinkin helposti julkaisukynnyksen. Ehei, en ajattele niin en todellakaan. Olenhan vasta melkein aikuinen. Olen harrastanut kirjoittamista 8 -tai 9-vuotiaasta lähtien. Enää en muista, että minkäikäinen olin, varmaan melkein täyttämässä 9. Vuodenaikaakaan en muista enkä varsinkaan kuukautta.
Nyt ei ainakaan luulisi kenenkään tulla valittamaan asenteestani. Mutta voihan toki olla niin, ettei joku usko minua. Minä en ainakaan koskaan valehtelisi täällä netissä kenellekään. Olen rehellinen täällä blogissa ja myös netin ulkopuolella. No, nyt tämäkin asia tuli kerralla selvitettyä :D

11 kommenttia:

 1. Hylsyjen odottaminen on tylsää. Kannattaa joka tapauksessa mennä eteenpäin eikä jäädä märehtinään pieniä matkan varrelle osuvia mutkia ;)

  Sellaisen vinkin voisin antaa, että palautetta kannattaa yrittää omalle tekstilleen saada. Jos et uskalla antaa tekstiä tuntemattomien luettavaksi esim täällä blogimaailmassa, niin kokeile vaikka arvostelupalveluja. Esim. pirkkalaiskirjailijoiden arvostelupalvelu on suht edullinen. Se voi auttaa näkemään tekstin ongelmat, sillä kustantamoista ei välttämättä hylsyä ihmeellisempää heru, vaikka tekstissä oikeasti olisikin potentiaalia!

  Tsempillä vaan eteenpäin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan luettavaksi joillekin blogini lukijoille tekstini. Minulle voi edelleen kertoa, jos haluaa lukea tekstejäni. Jos haluat lukea sen, niin voin antaa sinun toki lukea sen. :)

   Arvostelupalveluista en ole niinkään varma, että annanko sinne. Minulle on nimittäin Deeltä ja Sudelta tullut niin hyviä neuvoja, että minulle kirjoittajabloggaajien kommentit riittää. Ainakin nyt, katsotaan sitten joskus myöhemmin, jos antaisin tekstini myös arvostelupalvelujen luettavaksi.

   Harmittaa se, etten itse ole kovin hyvä palautteen antaja. Kun en osaa kritisoida mitään :D

   Kiitos tsempeistä. Katsotaan jos ensiviikolla jaksaisi taas aloittaa työt fantasiatarinan parissa ;)

   Poista
  2. Mieluusti luen ja kommentoin jos siitä on apua! Laita s-postia osoitteella vinttikamarissa(miuku)gmail.com :)

   Poista
  3. Haluatko yksittäisiä lukuja vai koko käsiksen? ja haluatko, että se on muokattu vai nyt kustantamoissa oleva versio? :)

   Poista
  4. Voin lukea kokonaan ja vaikka sen kustantamoihin menneen version esimerkiksi. Mistä olisi sinulle eniten hyötyä? Ja olet muokannut käsistä kustantamokierroksen jälkeen niin voit vaikka laittaa sen viimeisimmän version :)

   Poista
  5. "Jos olet". Ipad näköjään kuvittelee tietävänsä mitä aion sanoa ;)

   Poista
  6. Niin se iPad tekee mullakin! ;D

   Joo, lähetän sinulle sen sitten kun ehdin. Mukavaa, kun saan lisää koelukijoita ;)

   Ja voin toki sen muokkauksenkin jälkeen lähettää sen käsiksen :)

   Poista
 2. Minä suosittelisin myös muilla luetuttamista. Olen saanut paljon hyviä neuvoja vaikka oma näkemykseni ei aina ole osunut yksin kommentoijan näkemyksen kanssa. Minä olen ainakin valmis lukemaan tekstisi tai osia siitä jos haluat luettavaksi antaa :) Opin itse paljon kirjoittamisesta lukiessani muiden editoimattomiakin tekstejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin lähettää sinulle toki lukuja käsiksestäni. Mutta kysyisin samaa mitä Ahmulta kysyin: Haluatko muokkaamattoman version vai muokatun? :)

   Poista
  2. Laita viimeisin versio vaikkapa :)

   Poista
  3. Juu laitan sitten kun saan vain aikaiseksi :D Mua kun väsyttää koko ajan eikä tee mieli tehä mitää, ni asioita jää tekemättä. On vähän huono kausi just nyt. Olen varmaan nukkunut niin vähän, että koko ajan väsyttää.

   Poista