tiistai 28. toukokuuta 2013

Sivulla 5

Hitaasti edetään, mutta silti olen saanut paljon aikaan. Kuvailuakin on viimein mahtunut mukaan. Ja valaisin vähän lisää päähenkilön ajatuksia. Sitäkin oli toivottu käsikirjoitukselta. Molempia asioita siis, ja molempia olen saanut tarinaan mukaan. Ja olen aika innoissani, että sain kerrottua ainakin yhden yksityiskohdan päähenkilön lapsuudesta. Lisäsin sen juuri siihen kohtaan, mihin C ehdotti minua lisäämään sen lapsuus selityksen. Tämä editointi alkoi mennä paljon paremmin, kun tietää ongelma kohtia. Luulen, että jo ensimmäisen luvun editoimisessa menee todella kauan, koska siinä on niin paljon editoitavaa. Ja minun täytyy muuten poistaa suurin osa varmaan siitä luvusta. Tai sitten vain muokkaan sitä paremmaksi. En ehkä voi muokata sitä paremmaksi, koska nyt kun ajattelen sitä lukua, niin se on aika naurettava. Alku ei tietenkään ole enää, mutta itse luvun idea on naurettava. Ehkä pitäisi selittää tavallisesta koulupäivästä vähän enemmän ja sitten selittää jostain kauppareissusta tai jotain. Koska keksin juuri sopivan kohdan, missä päähenkilö ja hänen äitinsä keskustelevat. Siihen sekoittui myös yksi kohtaus, mikä on sellainen mikä minullekin on tapahtunut, mutta paikka on eri. Ja siinä kohtauksessa on myös muuta, mitä minulle ei ole tapahtunut. Mutta yksi yksityiskohta siinä on sama, mitä minulle on käynyt. Eikö olekin hyvä idea lisätä tuollainen asia siihen alkuun? Minusta se ainakin oli hyvä idea.
Sitten yhtä kohtausta kun korjasin, tuli mieleen eräs toinen kohtaus, joka on ihan sellainen pieni ja vähäpätöinen, mutta minusta sekin kuuluu tähän tarinaan nyt. Se tuli vain yhtäkkiä minun päähäni ja se oli pakko kirjoittaa heti ylös. :) Tämähän menee paremmin, kuin osasin odottaakaan.
Eli olen sivulla 5, niin kuin otsikossa lukee. Ja luku on edelleen se ensimmäinen luku, koska tämä on vain niin hidasta. Mutta ei se mitään, hiljaa hyvä tulee.
On kiva editoida, mutta ei sitä kauaa jaksa. Nytkin kun tein vaikka kuinka monta korjausta, en jaksanut enää jatkaa. En tällä kertaa tunne itseäni mitenkään väsyneeksi, niin kuin viimeksi, mutta kuitenkin, luulen että tämän päivän editoimiset oli nyt tässä.

1 kommentti:

  1. Haluan vielä huomauttaa ettei minun sanaani kannata ottaa mitenkään ylimpänä auktoriteettina ;) Toiset ihmiset huomaavat ihan muita asioita, ja toisaalta esimerkiksi minä saatan lukijana pitää joistain asioista mistä joku toinen ei pidä. Kaikki kirjoittaminen ja editointi on kuitenkin hyvää harjoitusta, joten editoi ihmeessä ja tee omat päätöksesi siitä mitä minun tai muiden neuvoista haluat käyttää :)

    VastaaPoista