keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Käsiksen sivumäärät kasvavat editoidessa

Wow. Tänään vaihdoin rivivälin 1:een, kun se ennen oli 1,5. Jo ensimmäisessä luvussa on 16 sivua. Ja tiedätte kyllä,k etten tarkoita niitä sivuja, joissa sivua on yhdellä puolella paperia:D Juuri sen kuvailun lisäämisellä ja uuden kohtauksen lisäämisellä saa sivua paljon lisää! :) Ihanaa.Sain kirjoitettua melkein loppuun yhden fantasiatarinan 2. luvun kohtauksen. Se on taas uusi kohtaus. Tai oikeastaan koko luku on uusi. Sain päähäni kirjoittaa ihan toisenlaisen 2. luvun. Joka on vaan hyvä.
Pidän tuosta käsiksestä paljon enmmän. Johtuu varmaan siitä, että olen saanut muutettua siitä paljon mielenkiintoisemman. Ja henkilön N (joka on päähenkilön tuleva poikaystävä) on paljon uskottavampi vampyyri, kun sain kuvailtua hänen janoaan. Verenhimoaan toiselta nimeltään. :-D

Löysin jopa uuden kirjoitusmusan, jota kuuntelin kirjoittaessani fantasiatarinan 2. lukua. Tässä se on:

Ihana videokin tuohon on tehty! :)

Toivon, että kuvailua olisi tarpeeksi fantasiatarinan 1. luvussa. Kun koko ajan mietin, että olenko taas epäonnistunut juuri tuossa luvussa. Annan sen jossain vaiheessa C:lle. Ja kun pitäisi löytää sopiva rako myös sille, että saisin lähetettyä käsiksen vielä yhdelle koelukijalle. Hän joka saa käsikseni luettavaksi varmaan tietää, että tarkoitan häntä.;)

Pitäisi siivota vielä tämä huone, koska kaverini tulee käymään. Olemme suunnitelleet käyvämme kaupassa ostamassa jotain hyvää. Minä ainakin tarvitsen juotavaa tänne huoneeseeni. ;)
Laitoin pyykit koneeseen ohjeistetusti. En ole vieläkään kovin hyvä pyykkikoneen käynnistämisessä.
Minulla kun on niin vähän vaatteita täällä mukana, että täytyy välillä pestä pyykkiäkin.
Näin hirveää painajaista yöllä. Heräsin kauhistuneen näköisenä klo: 06:02. Yökkö tuli katsomaan minua ja kerroin, että kaikki ei ole hyvin, kun näin ihan kamalaa unta. Olin ihan paniikissa.
Mutta nyt ei enää ole samanlaiunen olo, kuin silloin aamuyöllä. Kuuntelin sitten rauhallista musiikkia ja sain sitten nukutuksi klo: 07:24 saakka.
Mitäs kirjoittamisesta vielä? Luulisin, että saan paljon aikaan vielä tämän viikon aikana kirjoittamisessa. Jos vaan jaksan avata tekstitiedoston. ;D

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta, tuo sivumäärien lisääntyminen siis. ^^

  Turhaannun välillä jo kirjoittamaani niin, että kirjoitan mielummin kokonaan uutta tilalle, enkä yritä enää korjata vanhaa. Varmaan oire siitä, ettei jaksa loputtomiin lukea samaa uudestaan. ;)

  Jaksamisia editointiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, itse kun juuri olen tuskaillut sivujen vähäisyydestä, niin se oli todella iloinen yllätys, että sain tekstiä ensimmäiseen lukuun 16 sivua!
   Minustakin alkaa tuntua, että onko se edellinen 2. luku ihan turha. Vai jätänkö sen ja vaihdan luvun numeroksi 3:n? En tiedä!! Enkä tiedä osaako kukaan auttaa minua, kun ei ole nähnyt sitä uutta. Jotenkin se uimahallikohtaus ei enää kiinnosta. Kai se pitäisi poistaa. Tai ainakin teen niin, että jos se kiinnostaakin minua joskus muulloin, niin säilytän sen jossain toisessa tekstiteidostossa. Luen sen läpi uuden 2. luvun kirjoittamisen jälkeen.

   Tämä editointi tuntuu todella kivalta, niin kai sitä jaksaa ainakin kesällä vähän editoida. Illalla varmaan jatkan editointia vielä. Sain yhden inspiraation 16. lukuun ja minua harmittaa, etten pääse kirjoittamaan sitä uusiksi vielä pitkään aikaan. :(

   Poista
 2. Kill your darlings eli tapa rakkaat hahmosi ja kohtauksesi. Tämähän on aika tunnettu neuvo kirjoittamisessa. Kohtauksia kannattaa poistaa jos ne tuntuvat vähänkin siltä etteivät ne toimi. Voit kirjoittaa jotain muuta tilalle :)

  Syventääkö kohtaus hahmoja tai tapahtumapaikkoja? Päästäänkö kohtauksessa juonessa eteenpäin tärkeällä tavalla? Jos haluat säilyttää sen tärkeän piirteen mikä kohtauksessa on, mutta poistaa itse kohtauksen, niin suunnittele uusi kohtaus jossa se tärkeä asia tulee esiin vieläkin paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan se 2. luku on aika turha. Ei se edistä mitään. Poistan sen tarinasta ja nyt kun olen kirjoittamassa uutta 2. lukua, niin se saa tulla tilalle. ;)

   Poista