sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nopeampi tahti

Jess! Tämähän alkaa sujua nopeuden kannalta vähän paremmin. Jos nyt oikein laskin, niin olen editoinut ensimmäistä lukua tänään n. 4 sivua. Fantasiatarinan editointi on menossa nyt sivulla 19. Olen melkein valmis. Minulla kun on siinä perässä vielä sitä vanhaa tekstiä. En varmaan tee sillä mitään, koska se sama teksti on takuulla jossain muualla. Ei sitä tarvitse sataan kertaan laittaa johonkin tiedostoon, kun olen aika varma, ettei sillä tekstillä enää tee mitään. Vaikka tiedän, että yksi kohtaus siinä on todella hyvä, mutta en tee sillä kohdalla enää mitään. Tilanne tarinassa on muuttunut.
Tuossa mietin uutta dialogin pätkää kirjoittaessani, että onko tässä taas liikaa dialogia. En välittänyt siitä, vaan jatkoin dialogia sen verran, mitä sitä tarvitsi. Sitten sain kirjoitettua taas muutakin, kuin dialogia. En sitten tiedä, että onko siinä taas liian vähän kuvailua. Ainakin yritin saada sitä kuvailuakin mukaan. Kirjoitin jonkin verran päähenkilön kodin keittiön valkoisista kaapeista. Kai sekin on jo jotain?
Olen yrittänyt patistaa itseäni taas kovempaan vauhtiin. Mutta kun ulkona on niin ihana ilma, että tekee mieli olla siellä ja lukea Avoin mieli -kirjaa. Tai sitten HOUKUTUS -kirjaa. En ole saanut avatuksi HOUKUTUS -kirjaa tänä viikonloppuna. Kai saan luettua sitä eteenpäin illalla kotona. Emme ole vieläkään lähteneet maalta, siksi ajattelinkin tulla postaamaan editoimisesta sun muusta, mitä olen tänään puuhaillut.
Kuuntelin Musen biisejä. Jopa sellaisia Musen biisejä, joita en kuunnellut silloin, kun kirjoitin fantasiatarinan raakaversiota. Mutta ei se mitään. Pääasia, että kuuntelen jotain Musen biisiä.
Onneksi sain keskityttyä ihan kohtalaisen hyvin editointiin. En ajatellut mitään muuta, kuin sitä, että minun täytyy muistaa kuvailla välillä päähenkilön ympäristöä. Kun päähenkilö ja hänen tuleva poikaystävänsä olivat autossa matkalla päähenkilön kotiin, kuvailin vain vähän ympäristöä. En tiedä riittääkö se määrä kuvailua, mutta senhän voi aina korjailla myöhemmin. Ja jos se jää tämän editointikierroksen aikana häiritsemään, voin aina palata siihen.
Menin tänään uimaan, vaikkei minulla edes ollut kuuma. Vesi oli ihan sairaan kylmää, mutta kyllä siihen tottui yllättävän pian. Aloitin kuvausharrastuksenikin uudestaan. En kovin usein enää ota kuvia luonnosta tai mistään muustakaan, joten kesällä se on aina hyvä parantaa tilanne. ;)
Kamerasta loppui juuri silloin akku, kun äiti yritti ottaa minua varten joutsenista kuvia. Kyllä petyin. :(
Mutta kyllä minä vielä jossain vaiheessa saan otettua joutsenista kuvia. Ja tänään täytyy muistaa ladata kameran akku. Muuten on vähän ikävä mennä sinne asuntolaan, kun en saa otettua kuvia. Paitsi, että voin omassa huoneessani sitten ladata sen akun. Mutta siinä menee samperin kauan.
Jännittää ihan vähän mennä sinne asuntolaan. Tiedän suurinpiirtein mitä otan sinne mukaan:

• Kameran
• Tietokoneen
• Laturit (kamera, tietokone + kännykkä)
• Muistitikun
• Nettitikun
• Vaihtovaatteita
• Hygieniatarvikkeet
• inspiraatiovihon
• kuulokkeet
• lakanat
• uimapuvun

Ainakin nuo. Toivottavasti en unohtanut mitään ;)

Huomenna klo: 9:00 minun pitäisi varmaan jo olla asuntolassa. Varmaan illalla postailen sitten ja kerron miten ensimmäinen päivä on mennyt. En tiedä jaanko mitään kuvia täällä, mutta kattoo nyt.
Ja nyt kun muistaa, niin jaan vähän musiikkia tänne:

Siinä Jonne Aaronin biisejä, joita olen kuunnellut melkein pari päivää.

On mukavaa, kun aurinko paistaa tänäänkin. Olen ottanut aurinkoa. Sitä minulla on ollut koko talven ikävä. Ja sitäkin, että voi syödä ulkona. Aion tänäänkin syödä ulkona. :) En juonut aamuteetä ulkona, mutta ei se mitään. Kyllä sitä ehtii tänä kesänä, kunhan on hyvät kelit.
En tiedä ehdinkö tänään enää editoida enempää. Oli kyllä kiva taas päästä askeleen pitemmälle editoimisessa. Huomenna se varmaan jatkuu asuntolassa, jos on aikaa. Kun siellä on niin paljon katseltavaa ja opittavaa itsenäisestä asumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti