torstai 9. tammikuuta 2014

Vaikeaa saada rytmistä kiinni

Tai sanoisinko, että aloittaminen on vaikeaa. Kun ei ole mitään ideaa mistä kirjoittaa. Kyllä tällaisen tauon olisi luullut riittävän, mutta aloittaminen on todella vaikeaa. Blogikin on ollut taas pitkällä tauolla. Lukeehan tätä vielä joku? On ollut vaikea olla yhteydessä kehenkään sähköpostinkaan kautta, kun gmail on muuttunut niin paljon. Laittakaa kommenttia, jos ootte sinne mun sähköpostiin jotain kirjoitelleet, en vaan ole päässyt sinne piitkään aikaan, kun on ollut tämä ongelma. En tajua tuosta gmailin systeemistä enää mitään...

Monta kertaa olen pyöritellyt eri ideoita, mutta en tiedä mistä sitä sitten kirjoittaisi uuden tekstin... Editoiminenkaan vaan ei nyt kiinnosta. Vaikka siinä nyt olisivatkin kaikki tutut henkilöt, jotka nyt joten kuten "tunnen" niin ei se voi olla näin vaikeaa. Mutta kun kirjoittaminen ei ole kuulunut elämääni nyt moneen kuukauteen, niin se aloittaminen ja kirjoitusrytmin jatkaminen on vaikeaa. Niinhän sitä sanotaan, että jos ei pariin päivään kirjoita, siitä rytmistä on vaikea saada kiinni taas. Ja nyt kun on ollut pitempi tauko kuin vain kahden päivän, niin tämä on entistä vaikeampaa. Kuten arvata saattaa, en ole kirjoittanut mitään. Kun se aloittaminen on nyt se vaikein asia tässä.

Mutta mitäs teille kuuluu? Sujuuko muilla paremmin kirjoittaminen kuin minulla?

Ja anteeksi tämä hirveän pitkä tauko. Nyt kun alkoi tammikuu ja on vuosi 2014, niin jos saisin siitä kirjoitusrytmistä nyt jossain vaiheessa vielä kiinni. En tehnyt uudenvuoden lupausta. :D

4 kommenttia:

 1. Oletko pohtinut, että kirjoittaisit seuraavaksi novellin? Olet kirjoittanut monta kässäriä viime vuosien aikana, joten ehkä lyhyempi teksti voisi antaa uutta virtaa.

  Esimerkiksi Turun science fiction seuran järjestämä Nova novellinkirjoituskilpailu on muutaman kuukauden päässä. Muitakin kisoja mielestäni on, joten kannattaa googlettaa.

  Onnea tuleviin projekteihin! :D

  VastaaPoista
 2. Minulla on nyt samantyyppisiä ongelmia. Kun yrittää editoida romaanipituista tekstiä pitkään, unohtaa, että jo se tekstin tuottaminen on oma hommansa. Aloittaminen on vaikeinta. Minua helpotti kun menin lukemaan vanhoja postauksiani; kävi ilmi että tämä ei ole ensimmäinen kerta kun alku on hankalaa.

  Vaarnan idea on hyvä. Eikä niiden tarvitse olla edes novelleja. Kirjoita 50 sanaa ilman mitään logiikkaa. Aivoja täytyy vähän tökkiä jotta sieltä tulisi jotakin. Minä sain aloitettua nyt romaanin, mutta ennen sitä kirjoitin yli 15 000 sanaa tarinan hahmoista, taustaa heille ym. Eli älä tähtää heti aluksi romaaniin, tähtää siihen että saat idean tai hahmon. Sinun pitää itse kiinnostua hommasta. Tutki asioita kirjoittamalla. Inspiraatio voi olla missä tahansa. Avaa vaikka randomisti kirja ja valitse eka sana joka tulee vastaan. Kirjoita siitä. Alussa ei tarvitse olla järkeä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Täällä ollaan. Itse olen liian kiireinen muiden projektien kanssa keskittyäkseni kirjoittamiseen juuri ollenkaan. Kaikki muu tuntuu menevän kirjoittamisen edelle ja koko ajan sattuu ja tapahtuu kaikkea, mikä vaatii täyden huomioni. Kaipaan kyllä kirjoittamista ja ideoitakin olisi vaikka kuinka, mutta aina kun saan sen kymmenen minuuttia aikaa kirjoittaa (kymmenenkin riittäisi päivässä ihan hyvin), tulee kunnon tyhjän paperin kammo, vähän kuin blokki.

  Eiköhän tämä tästä kun elämä taas järjestyy paikalleen.

  VastaaPoista
 4. Oho! Anteeksi, kun en ole vastannut teidän kommentteihin, en ole moneen viikkoon käynyt katsomassa blogini kommentteja! Toivottavasti ette ole vihaisia minulle kun en ole ollut täällä vastaamassa.

  Ai muillakin on ollut samanlaisia ongelmia. No aina ei ole ideoita eikä aikaa kirjoittamiselle. Minä tässä juuri yritän saada kirjoittamisen osaan arkeani, mutta en ole vielä siinä onnistunut. En tiedä osallistunko kilpailuihin, mutta nyt täytyy vaan saada aikaa sille kirjoittamiselle. Anteeksi vielä, kun en ole ollut vastannut teidän kommentteihin.

  VastaaPoista